VINK WIJST HEERENVEEN OP BELANGRIJK PUNT ROND VAN PERSIE: 'WETEN ZE WAT ZE BINNENHALEN?'

Marciano Vink vindt het lastig beoordelen of Robin van Persie wel of niet aan de slag moet bij Heerenveen. De analist zou het erg leuk vinden als de oud-topspits de Friezen onder handen neemt, maar hij vraagt zich af of het niet een te grote stap is.

"Ik denk dat hij het bij de jeugd heel goed doet, maar de jeugd kun je absoluut niet vergelijken met het trainen en managen van een club", waarschuwt Vink Van Persie en Heerenveen bij Voetbalpraat van ESPN. "Weet Heerenveen bijvoorbeeld ook wat ze binnenhalen? Hij heeft ook nog nergens iets laten zien. Er is misschien ook wel een route, maar dat wil hij niet, waarin je een jaar of twee jaar bij Slot in de keuken kijkt."

Vink zou het wel leuk vinden als Heerenveen het risico neemt om Van Persie aan te stellen. "Ik vind het wel uitdagend. Ik vind het wel leuk als Van Persie Heerenveen onder handen neemt. Alleen vraag ik me af of die club weet wat ze binnenhalen. Het echt managen van een groep en een staf van twintig tot 25 man, dat is best heftig. Dat heb je niet bij de jeugd. Al is het natuurlijk heel moeilijk om te zeggen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom:

2024-04-18T07:33:28Z dg43tfdfdgfd